Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 16-4-2008

16-4-2008

Netwerk

881 x bekeken | 0 reacties
6
Islamitische leraar Salaam doceert haat
De islamitische leraar Suhayb Salaam uit Tilburg doceert haat jegens andersdenkenden, volgens journalist Patrick Pouw. In zijn boek 'Salaam! Het ware gezicht van orthodoxe moslims in Nederland' schrijft hij over de lessen van Salaam die Pouw zelf een jaar lang volgde. Pouw stelt dat de 'litanie van haat' van Salaam leidt tot verwarring bij zijn leerlingen en dat dit makkelijk tot ongelukken kan leiden. Ook de AIVD is bezorgd over de radicale leraar. Een gesprek met Patrick Pouw.

De belofte van biobrandstof blijkt illusie
Biobrandstof, brandstof verkregen uit planten, moest het ultieme alternatief voor de milieuvervuilende olie worden. Dit blijkt een illusie. Regenwouden moeten wijken voor plantages, de CO2 uitstoot van biobrandstof is niet minder dan bij gewone brandstof en terwijl het Westen voedselgewassen verwerkt tot brandstof, sterven elders in de wereld mensen van de honger. De Wereldbank stelt zelfs dat de omvangrijke productie van biobrandstof een misdaad tegen de menselijkheid is. Een reportage over de keuze tussen een volle tank hier of een volle maag daar.

Tibetanen voetballen voor vrijheid
In de aanloop naar de Olympische Spelen in China is de kwestie omtrent Tibet flink opgelaaid. Wereldwijd wordt er aandacht gevraagd voor de beroerde situatie van de Tibetanen. Vandaag gaat de Europese tour van het onofficiŽle Tibetaanse elftal van start. Dit elftal bestaat uit Tibetanen, die niet meer woonachtig zijn in hun thuisland. Met de tour, waarin veel oefenwedstrijden worden gespeeld, vraagt het elftal aandacht voor de Tibetaanse zaak. Een reportage over het elftal, dat vandaag een bezoek brengt aan de Keukenhof en een oefenwedstrijd speelt in Amsterdam.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 16 april door de EO en de NCRV. Te gast was Patrick Pouw. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie