Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 16-4-2007

16-4-2007

Netwerk

1291 x bekeken | 0 reacties
6
De gevolgen van overmatig drinken op de schoolprestaties van jongeren
Er komen steeds meer signalen dat jongeren na een stevig weekend stappen en drinken op maandag op school grote moeite hebben om zich te concentreren. Dit stelt Marleen Barth, voorzitter van CNV Onderwijs. Ze doet een oproep om een discussie op gang te brengen over het alcoholmisbruik van jongeren.

Portret van de Franse presidentskandidaat Sarkozy
Frankrijk kiest volgende week een nieuwe president. Er zijn twaalf kandidaten, waarvan drie de meeste kans maken om de huidige president Jacques Chirac op te volgen. In Netwerk schetsen schrijver Hugo Brandt Corstius en cartoonist Willem, die beiden in Frankrijk wonen, een portret van de rechtse kandidaat Nicolas Sarkozy, die in de peilingen aan de leiding gaat.

André Rouvoet over opvang gedragsgestoorde kinderen
In De Horizon worden gedragsgestoorde kinderen begeleid die voorheen in de gevangenis zaten. Niet omdat ze iets strafbaars hebben gedaan, maar omdat ze met hun ernstige gedragsproblemen niet terechtkunnen in de reguliere instellingen voor jeugdzorg of jeugdpsychiatrie. NCRV Document maakte de documentaire De Besloten Groep over de Horizon. Heeft het zin om kinderen in een besloten groep op te vangen en te begeleiden? Naar aanleiding van de documentaire komt André Rouvoet, minister voor Jeugd en Gezin, in Netwerk aan het woord over het Rotterdamse prestigieuze project.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 16 april door de EO en de NCRV. Te gast was Hugo Brandt Corstius. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie