Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 15-7-2008

15-7-2008

Netwerk

1095 x bekeken | 0 reacties
6
BelgiŽ in de crisis
De Belgische premier Yves Leterme heeft koning Albert vannacht het ontslag van zijn kabinet aangeboden. Pogingen om tot staatshervormingen te komen zijn mislukt en nu ligt opnieuw de stekker uit de regering. Is het conflict nog wel op te lossen? En dan rijst altijd weer die vraag: wordt het geen tijd om BelgiŽ definitief op te delen? En dan? Moet Vlaanderen dan bij Nederland getrokken worden en WalloniŽ bij Frankrijk? Een reportage vanuit het hart van de Belgische publieke omroep. Een gedeeld hart. Want in Brussel zitten de Vlaamse VTM en de Waalse RTBF weliswaar in ťťn gebouw, maar is de scheiding al een feit.

Geweldloos wapen voor de Palestijnen
De videocamera is het nieuwe wapen voor de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever. Op initiatief van de IsraŽlische mensenrechtenorganisatie Betselem leggen Palestijnen sinds enkele maanden treiterpartijen door Joodse kolonisten vast. Zo valt onder meer te zien hoe vier jonge Joodse kolonisten een Palestijnse schaapsherder met een stuk hout afrossen. In Netwerk het verhaal van twee Palestijnen die met de camera in de hand een nieuw, geweldloos wapen hebben tegen Joodse kolonisten.

Lang leve de volkstuin
Minister Vogelaar stelt vier miljoen euro beschikbaar voor de aanleg of uitbreiding van volkstuinen in stedelijke gebieden. Dit jaar steekt ze er twee miljoen in, volgend jaar geeft ze de rest van het bedrag uit. Vogelaar vond het zelf eigenlijk niet nodig om de volkstuinen van extra geld te voorzien, maar de Tweede Kamer dwong haar daartoe via een motie. De Kamerleden zijn ervan overtuigd dat volkstuinen van maatschappelijk belang zijn en ook een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van woonwijken. De eerste volkstuinen dateren van na de Tweede Wereldoorlog. Netwerk nam een kijkje in twee volkstuinen om te bezien hoe de volkstuin er anno 2008 voorstaat.

Presentatie: Tijs van den Brink.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op dinsdag 15 juli door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie