Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 15-1-2008

15-1-2008

Netwerk

905 x bekeken | 0 reacties
6
De huishoudportemonnee van 2008
Bijna iedereen gaat er dit jaar in koopkracht op achteruit, blijkt uit berekeningen van het Nibud. De koopkracht daalt met een kwart tot 1 procent. Omdat vooral veel dagelijkse uitgaven zoals voeding en benzine dit jaar duurder zijn dan vorig jaar, voelen veel mensen de koopkrachtdaling in hun portemonnee. Netwerk ging langs bij een modaal gezin, een oma met pensioen, een bijstandsmoeder en bij iemand met een topinkomen om te kijken wie er hoeveel op voor- of achteruit gaat.

Veteranen delen ervaring over friendly fire
Het online condoléanceregister voor de twee militairen die afgelopen weekend omkwamen in een vuurgevecht in Uruzgan, wordt nog steeds druk bezocht. Aldert Poortema en Wesley Schol sneuvelden door eigen vuur, al wordt de precieze toedracht nog onderzocht. In Netwerk vertellen twee Koreaveteranen over hun ervaringen. Tijdens de Korea-oorlog werden zij per ongeluk beschoten door Amerikaanse bondgenoten.

De strijd om de religieuze kiezer
Het Amerikaanse verkiezingscircus is neergestreken in de staat Michigan. De Republikeinse kandidaten Mike Huckabee en Mitt Romney strijden daar om de stem van de religieuze kiezer. Een verslag vanuit het dorpje Holland, waar veel Amerikanen van Nederlandse afkomst wonen.

Presentatie: Tijs van den Brink.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op dinsdag 15 januari door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie