Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 14-5-2008

14-5-2008

Netwerk

872 x bekeken | 0 reacties
6
Verloskundigen onder druk
Door een groot tekort aan kraamverzorgers komen er steeds meer zorgtaken op het bordje van de verloskundigen terecht. De Nederlandse Beroepsvereniging Kraamverzorgenden en de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen luiden de noodklok, omdat steeds meer gezinnen niet of zeer beperkt kraamzorg krijgen in de eerste week na de bevalling. Daardoor komt er extra druk te liggen op de verloskundigen. De verzekeraars hebben recentelijk de verloskundigenorganisatie al schriftelijk gewaarschuwd voor de tekorten in de kraamzorg.

Shell onder vuur
De rol van Shell in Nigeria is omstreden. Lokale viskwekers en boeren hebben veel last van olie die vrij komt door lekkages in de leidingen van de oliemaatschappij. Hele oogsten mislukken en er zwemt bijna geen vis meer in de eens zo voedselrijke delta. De bewoners zijn boos en eisen compensatie voor de schade. Een aantal rechtszaken en campagnes tegen Shell in Nigeria haalde tot nu toe weinig uit. Daarom gooien de bewoners van de delta het nu over een heel andere boeg. In Netwerk aandacht voor de strijd van Klein Duimpje tegen de Nederlandse oliereus Shell.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 14 mei door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie