Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 14-3-2008

14-3-2008

Netwerk

997 x bekeken | 0 reacties
6
Tibetaanse protesten tegen China monden uit in geweld
Protesten tegen de Chinese overheersing in Tibet zijn uitgelopen op grote rellen. Maandag begonnen boeddhistische monniken in India en Nepal met vreedzame protestmarsen, het was toen 49 jaar geleden dat China een opstand in Tibet de kop indrukte en de Dalai Lama werd verdreven. Inmiddels hebben veel inwoners van Tibet zich aangesloten bij het protest en is het flink uit de hand gelopen, doordat Chinese autoriteiten deze tegen probeerden te houden. In de hoofdstad Lhasa gooien mensen met stenen en steken auto's, bussen en zelfs winkels in brand. Aandacht voor de protesten.

De commotie rond Wilders' film
Premier Balkenende lichtte gisteren tijdens de EU-top de regeringsleiders van Europa in over de komst van de film van Geert Wilders. Sinds de aankondiging van de film heeft het kabinet diverse maatregelen getroffen om mogelijke calamiteiten rond de publicatie van de film te voorkomen. Naast het kabinet zijn ook veel burgers met de komst van de 'anti-koranfilm' bezig. Zo plaatste de artiest Mongi Farhani een filmpje op YouTube. In Netwerk aandacht voor de commotie rond de film van Wilders met een reactie van Hans Hillen van het CDA.

Ter dood veroordeeld voor downloaden artikel
De Afghaanse student journalistiek Pervez Kambaksh is in zijn land ter dood veroordeeld wegens het downloaden van een 'godslasterlijk' artikel. Het ging om een artikel van een Iraanse student in Europa, die daarin de achtergestelde positie van de vrouw aan de kaak stelt. Zijn broer Yaqub Ibrahimi, een kritisch journalist die voor de internationale onafhankelijke organisatie Institute for War & Peace Reporting schrijft, vreest dat Pervez in deze benarde positie zit omdat de plaatselijke krijgsheren het eigenlijk op hem gemunt hebben. Een reportage.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 14 maart door de EO en de NCRV. Te gast was Hans Hillen. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie