Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 13-6-2008

13-6-2008

Netwerk

846 x bekeken | 0 reacties
6
Meer mannen voor de klas
Meer mannen voor de klas. Dit wil het CDA bereiken door het lesprogramma op pabo's aantrekkelijker te maken voor mannelijke studenten. Ook zou er een campagne moeten komen om meer mannelijke studenten te werven, aldus het CDA. Nu is nog tachtig procent van de leerkrachten op basisscholen vrouw. CDA-kamerlid Jan Jacob van Dijk vindt dat het beter is voor kinderen als ze naast van een juffrouw ook les krijgen van een meester. Netwerk stelt zich vanavond de vraag: zijn mannelijke leerkrachten daadwerkelijk zo belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en moeten we dus alles doen om ze voor de klas te krijgen?

Het Vrouwenelftal - Grace Boldewijn
Ze zijn gedreven, talentvol, idealistisch en steken boven het maaiveld uit. In de voetbalmaand van 2008 maakt Netwerk zijn eigen selectie in de portrettenserie Het Vrouwenelftal. Bijzondere Nederlandse vrouwen die weigeren aan de zijlijn te blijven staan maar de handen uit de mouwen steken. In de vijfde reportage in deze serie een portret van de Surinaams-Nederlandse Grace Boldewijn. Het door haar opgerichte adviesbureau werd zożn succes dat ze in 2002 tot zwarte zakenvrouw van het jaar is uitgeroepen. Daarnaast steunt ze talloze startende ondernemers in ontwikkelingslanden, en zaterdag richt ze in Suriname zelfs haar eigen politieke partij op. Een vrouw met tomeloze energie en ambitie.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 13 juni door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie