Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 12-8-2008

12-8-2008

Netwerk

1483 x bekeken | 0 reacties
6
Nederlandse cameraman gedood in GeorgiŽ
De 39-jarige cameraman Stan Storimans is in GeorgiŽ om het leven gekomen bij een bombardement op de stad Gori. Hij was samen met RTL-verslaggever Jeroen Akkermans in GeorgiŽ om verslag te leggen van de oorlog die vrijdag uitbrak tussen Rusland en GeorgiŽ om de regio Zuid-OssetiŽ. Vier andere mensen kwamen ook om het leven. Akkermans raakte gewond aan zijn been. Bij RTL heerst grote verslagenheid. Netwerk spreekt met Bram Haas, cameraman en vriend van Storimans, die zelf een aanslag van dichtbij heeft meegemaakt. Daarnaast blikt Netwerk terug op de dood van vier IKON-journalisten in El Salvador in 1982.

Konterman in China
Met alle aandacht voor de Olympische Spelen in China, is er ook weer meer aandacht voor de mensenrechten en godsdienstvrijheid in deze grote ťťn-partij-staat. Tijdens de Culturele Revolutie, welke in 1966 begon, werden veel kerken geplunderd en vernield. En hoewel godsdienstvrijheid in China in de grondwet staat, wordt het belijden van onder meer het christendom niet aangemoedigd. Netwerk reisde samen met voormalig voetbalinternational Bert Konterman door China met de vraag in hoeverre christenen daar nu nog vervolgd worden.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op dinsdag 12 augustus door de EO en de NCRV. Te gast was Bert Konterman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie