Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 11-9-2007

11-9-2007

Netwerk

1068 x bekeken | 0 reacties
6
Ex-moslims uiten kritiek op Jami
Het Centraal Comité voor Ex-moslims komt op voor afvallige moslims en wil taboes in de moslimwereld bespreekbaar maken. Vandaag, op 11 september, maakt deze nieuwe organisatie, opgericht door PvdA-gemeenteraadslid Ehsan Jami, haar start. Niet alle ex-moslims zijn gediend van dit comité. Zij vinden Jami's uitspraken provocerend en vinden dat de organisatie een dekmantel is geworden voor een hetze tegen de islam. In Netwerk twee portretten van ex-moslims en een interview met imam Fawaz van de Haagse As-Soenah moskee.

Reddingswerkers 11-9 kampen met gezondheidsklachten
Steeds meer reddingswerkers die op 11 september hulp verleenden bij het World Trade Center worden ziek. Velen van hen werkten zonder de benodigde bescherming dagenlang vrijwel onafgebroken in de rokende puinhopen van het WTC. De autoriteiten hadden hen verzekerd dat de lucht geen giftige dampen bevatte. Inmiddels kampen ze, net als duizenden andere hulpverleners, met gezondheidsklachten. Een vergoeding voor de schade of een uitkering vanwege arbeidsongeschiktheid krijgen ze echter niet.

Presentatie: Tijs van den Brink.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op dinsdag 11 september door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie