Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 11-5-2007

11-5-2007

Netwerk

1397 x bekeken | 0 reacties
6
Mensenrechtenactivist al-Mansouri een jaar in Iraanse cel
De mensenrechtenactivist Abdullah al-Mansouri zit vandaag precies een jaar gevangen in een Iraanse cel. De in Iran geboren Nederlander en ereburger van Maastricht werd tijdens bezoek aan SyriŽ gearresteerd en enkele dagen later aan Iran uitgeleverd. Volgens Amnesty International is er grote kans dat hij daar wordt mishandeld of gemarteld en hangt hem de doodstraf boven het hoofd. Netwerk brengt nieuwe informatie boven tafel.

Nederland weer niet door in Songfestival
Edsilia Rombley is het gisteren niet gelukt om met het liedje On top of the world de finale van het Songfestival te bereiken. Nederland is er daarmee opnieuw niet in geslaagd om genoeg punten van de Europese kijkers te krijgen. De landen die het wel zijn gelukt, komen voornamelijk uit Oost-Europa. Heeft het nog wel zin voor Nederland om mee te doen?

Het geheim van de Bilderbergconferentie
Jaarlijks komen politici, belangrijke zakenlieden en andere prominenten tijdens de Bilderbergconferentie in het geheim bijeen. Is het gewoon een praatclubje van de superelite? Of worden er wel degelijk belangrijke beslissingen genomen? Gerard Aalders van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) verrichtte een uitgebreide archiefstudie naar de geschiedenis van de conferentie. Een reportage.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 11 mei door de EO en de NCRV. Te gast was Gerard Aalders. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie