Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 11-6-2008

11-6-2008

Netwerk

900 x bekeken | 0 reacties
6
Orgaandonatie
Deze week werd bekend dat minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het advies van de commissie Orgaandonatie naast zich neer legt. Klink wil niet naar een donorsysteem waarin iedere Nederlander automatisch donor is, tenzij daartegen bezwaar wordt gemaakt. BelgiŽ heeft al sinds 1987 een zogenoemd geen-bezwaar systeem. Daar zijn de wachtlijsten voor orgaantransplantatie flink geslonken. Onze zuiderburen zien dat hun systeem levens kan redden. Het zou een oplossing kunnen zijn voor de Nederlandse Kim Moerlands. Zij heeft taaislijmziekte en wacht al meer dan tien jaar op nieuwe longen. Haar vriend had dezelfde ziekte, maar voor hem was het al te laat. Hij is overleden, omdat er ook voor hem geen nieuwe longen beschikbaar waren.

Veroni Steentjes
Ze zijn gedreven, talentvol, idealistisch en steken boven het maaiveld uit. In dť voetbalmaand van 2008 maakt Netwerk zijn eigen selectie in de portrettenserie Het Vrouwenelftal. Bijzondere Nederlandse vrouwen die weigeren aan de zijlijn te blijven staan maar de handen uit de mouwen steken. In de derde reportage in deze serie een portret van de 32-jarige Veroni Steentjes. Ze kan niet zitten, niet staan, niet lopen. Alle dagen van de week ligt ze op bed. Toch weet ze nog anderen te helpen. Liggend achter de computer beantwoordt ze openhartig vragen van andere jong gehandicapten over pijn, liefde, seks en de dood.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 11 juni door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie