Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 11-8-2008

11-8-2008

Netwerk

896 x bekeken | 0 reacties
6
Politie gaat stroomstootwapen testen
Arrestatieteams van de Nederlandse politie worden eind dit jaar uitgerust met een stroomstootwapen. De zogenaamde Taser is een omstreden apparaat. In onder meer de Verenigde Staten gebruikt de politie het wapen, dat een sterkte van 50.000 volt heeft, veelvuldig. De fabrikant noemt het een niet-dodelijk wapen, maar mensenrechtenorganisaties melden verschillende dodelijke incidenten. Hoe gevaarlijk is dit apparaat? En wat doet het met iemand? Netwerk sprak met cardioloog Ruud Koster en met Giel Beelen, die het apparaat uitgetest heeft.

Twintig jaar housemuziek
Beukende elektronische beats riepen eind jaren tachtig in eerste instantie veel weerstand op, maar twintig jaar later is housemuziek niet meer weg te denken en bereikt het een miljoenenpubliek. 1988 ging de geschiedenisboeken in als de tweede 'Summer of Love' (de eerste van 1967 schreven de hippies op hun naam). Onder invloed van de partydrug XTC dansten de houseliefhebbers broederlijk de zorgen van de donkere jaren tachtig van zich af. Afgelopen weekend in Amsterdam vond het Generations Of Love festival plaats waar tientallen dj's en duizenden houseliefhebbers samenkwamen om twintig jaar house te vieren. Een verslag.

Oeigoeren in opstand tegen China
Dit weekend nog kwamen zeven mensen om tijdens een aanslag in de West-Chinese provincie Xingjan en er wordt gedreigd met meer aanslagen. Voor de regering aanleiding om de veiligheidsmaatregelen verder op te schroeven. Volgens de Chinezen zitten Oeigoerse terroristen achter de terreur. Wat er precies ter plaatste gebeurt is moeilijk te controleren omdat het gebied erg ge´soleerd is. Wat bezielt een volkje van 8 miljoen mensen om het op te nemen tegen het grote China? Een reportage.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 11 augustus door de EO en de NCRV. Te gast was Giel Beelen. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie