Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 11-4-2008

11-4-2008

Netwerk

891 x bekeken | 0 reacties
6
Schism: het Arabische antwoord op Fitna
Als antwoord op Fitna, de film van Geert Wilders, circuleert een tegenfilm genaamd Schism op internet. In de film zijn Bijbelteksten gekoppeld aan beelden van fundamentalistische christenen uit Texas die kinderen opleiden tot God's Army en Amerikaanse soldaten die jongens in Irak afranselen. De maker van de film, de Saoudi-Arabische weblogger Raed AlSaeed, stelt aan het eind van zijn film dat het heel makkelijk is om teksten uit elk heilig boek te nemen en deze totaal uit hun verband te rukken. In Netwerk aandacht voor deze film, met onder meer een reactie van theoloog Gerrit Maneschijn.

De missie van Jack Keijzer
Pascal Keijzer uit het West-Friese Hoogkarspel werd vorig jaar op Koninginnedag vermoord bij een drugsruzie. Zijn vader Jack heeft sindsdien maar één doel voor ogen: ouders en kinderen wijzen op de gevaren en mogelijk desastreuze gevolgen van drugsgebruik. Aan het leven van de zestienjarige Pascal kwam een abrupt en uiterst gewelddadig einde: hij werd in zijn hals gestoken en meerdere malen met een auto overreden. Netwerk sprak met Jack Keijzer over zijn missie.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 11 april door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Frank du Mosch. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie