Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 10-9-2007

10-9-2007

Netwerk

1370 x bekeken | 0 reacties
6
Nederlands guerrillameisje verschijnt op tv
Na de dagboekfragmenten van guerrillastrijdster Tanja Nijmeijer, zijn er nu ook videobeelden. RCN Television in Colombia zond dit vrijdag uit. Het gaat onder andere om een videoboodschap van Tanja aan haar familie in Nederland. In Netwerk de videobeelden en een reactie van Colombiakenner Marianne Moor van Pax Cristi.

Onderhandelaar ontvoering Gerrit Jan Heijn blikt terug
Twintig jaar na de ontvoering van Gerrit Jan Heijn: het verhaal van onderhandelaar Daan Rouw. Op 9 september 1987 werd Gerrit Jan Heijn ontvoerd en vermoord. In Netwerk het bijzondere verhaal van Daan Rouw, die destijds als hoofdbeveiliger van Albert Heijn betrokken was bij de onderhandelingen met de ontvoerder Ferdi E. Hij moest het losgeld overhandigen. Voor het eerst blikt hij terug op de zaak die heel Nederland maanden lang in spanning hield.

9/11: Hoe kijken we naar moslims?
Zes jaar nadat moslimterroristen op 11 september met een vliegtuig de Twin Towers in New York binnen waren gevlogen, staan integratie en de bestrijding van terrorisme boven aan de agenda. Door de aanslagen in New York en Washington kwamen de verhoudingen tussen moslims en niet-moslims op scherp te staan. Hoe is dit vandaag het geval? Hoe kijkt de Nederlander tegen moslims aan? Netwerk deed in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction een onderzoek. In de uitzending de uitslag en een reportage over een scholencollectief waarin levensbeschouwelijk, openbaar en islamitisch onderwijs verenigd is.

Film uw advies aan Wouter Bos
Dinsdag 18 september is het weer Prinsjesdag en maakt de regering haar plannen voor het komende jaar bekend. Dan komt de nieuwe minister van FinanciŽn, Wouter Bos, ook met zijn begroting voor 2008. Net als vorig jaar onderzoekt Netwerk hoe het volk het geld wil verdelen. Wat is uw advies aan minister Bos? Verdient een actie of project bij u in de buurt subsidie, of vindt u dat de overheid juist geld over de balk smijt? Maak daar een filmpje van en plaa

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 10 september door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie