Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 10-10-2007

10-10-2007

Netwerk

1029 x bekeken | 0 reacties
6
Utrecht kiest burgemeester
Utrecht kiest vandaag een nieuwe burgemeester. Over dat referendum is de afgelopen weken veel gediscussieerd. Vele Utrechters vinden dat er weinig te kiezen valt: beide kandidaten, Aleid Wolfsen en Ralph Pans, zijn PvdA'ers. Bij dit referendum tijdens de Week van de Democratie is het nog maar de vraag of er genoeg mensen gaan stemmen om een geldige uitslag te krijgen. Ruim aandacht voor de Utrechtse burgemeestersverkiezing.

Vermoord omdat je allochtoon bent
De jury in het Antwerpse gerechtshof doet vandaag uitspraak over Hans van Themsche, die terechtstaat voor een dubbele moord en een moordaanslag. In mei vorig jaar schoot hij in Antwerpen een tweejarig meisje en haar Malinese au pair dood en verwondde een Turkse vrouw. Wat bracht de toen achttienjarige Van Themsche ertoe om op koelbloedige wijze deze mensen neer te schieten? In Netwerk een profiel van de dader, een reconstructie van de moordpartij en interviews met de advocaat van het slachtoffer en een deskundige op het gebied van racistische moorden in BelgiŽ.

Presentatie: Aart Zeeman.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 10 oktober door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Aart Zeeman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie