Uitzending
Netwerk - 10-5-2010

10-5-2010

Netwerk

768 x bekeken | 0 reacties
8
Napelse taferelen in Nederland: bergen van vuilnis en stinkende steden
De staking van de reinigingsdiensten laat zijn sporen na in Amsterdam en Utrecht. Het zijn bijna Napelse taferelen: zich ophopende vuilniszakken. Straten die overspoeld worden door weggegooide papiertjes en blikjes. Maar waarom hebben de vuilnismannen eigenlijk het werk neergelegd? En hoe denken bewoners en winkeliers in de twee steden over de staking? Komen ze inmiddels zelf met oplossingen om een 'Napels aan de Amstel' te voorkomen?

Hoe denkt de gewone Griek over over de crisis in zijn land?
De Griekse president Karolos Papoulias waarschuwde afgelopen week dat het land 'aan de rand van de afgrond' staat en alleen ingrijpende bezuinigingen het nog kunnen redden. Maar hoe denkt de gewone Griek eigenlijk over de financiŽle crisis, en over de bestuurders die het land in een diepe crisis hebben gemanoeuvreerd? Netwerk trok naar het vakantie-eiland Kefallinia dat grotendeels leeft van het toerisme en sprak daar met de lokale bewoners over 'het Griekse drama'.

Vluchtelinge uit Nederland presidentskandidaat verkiezingen Rwanda
Rwanda leeft nog altijd met het trauma van de genocide van 1994. Victoire Ingabire, die sindsdien tot begin dit jaar in Nederland leefde, heeft zich nu kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen deze zomer. Tot ongenoegen van het regime dat haar beschuldigd van het ontkennen van de massamoord op de Tutsi's en het heulen met de vijanden van het land. Is Rwanda wel klaar voor vrijheid en democratie?

Presentatie: Ghislaine Plag.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op maandag 10 mei door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee