Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 10-5-2007

10-5-2007

Netwerk

1176 x bekeken | 0 reacties
6
Huidige bestuursleden Milli Görüs in groene beleggingsfondsen
In Netwerk aandacht voor het verband tussen de groene beleggingsfondsen en de islamitische organisatie Milli Görüs, eigenaar van een aantal moskeeën. Uit eigen onderzoek blijkt dat zowel oud-bestuurders van Milli Görüs als huidige bestuursleden zelf in de groene beleggingsfondsen zaten. Die fondsen waren papieren beleggingsfirma's waarmee tot begin 2002 ook in Nederland vele duizenden Turken zijn opgelicht. Een reportage.

Tony Blair kondigt vertrek aan
De Britse premier Tony Blair heeft vandaag aangekondigd dat hij na tien jaar op 27 juni zal aftreden. Dit maakte hij in zijn kiesdistrict Sedgefield bekend. Eerder die ochtend had Blair zijn kabinet tijdens een speciale vergadering al op de hoogte gesteld van zijn vertrek. In Netwerk een sfeerverslag uit Sedgefield over het vertrek van Blair.

Evaluatie van de euthanasiewet
Het aantal gevallen van euthanasie is de afgelopen jaren afgenomen. In dezelfde periode kregen wel meer terminale patiënten palliatieve sedatie. Dit blijkt uit de evaluatie van de euthanasiewet die in 2002 in werking is getreden. Staatssecretaris Bussemaker van Volkgezondheid nam het rapport vandaag in ontvangst. In Netwerk aandacht voor de wijze waarop palliatieve sedatie in Nederland plaatsvindt.

Presentatie: André Zwartbol.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op donderdag 10 mei door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van André Zwartbol. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie