Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 1-11-2007

1-11-2007

Netwerk

1019 x bekeken | 0 reacties
6
Controle op bedrijfsuitjesbranche ontbreekt
Abseilen, raften en rallyrijden, allemaal onder het mom van lekker teambuilden. De vraag naar dit soort vertier is enorm en de aanbieders ervan schieten als paddestoelen uit de grond. Wie ziet toe op de veiligheid van al deze riskante activiteiten? In Netwerk een reportage over de bedrijfsuitjesbranche.

Kritisch Kamerlid bezoekt hulpproject Afrika
VVD-parlementariėr Arend-Jan Boekestijn staat bekend om zijn kritiek op ontwikkelingswerk in de Derde Wereld. De hulporganisatie ICCO daagde hem daarom uit zelf te gaan kijken bij haar ontwikkelingsprojecten in Oost-Congo waar zich een humanitaire ramp voltrekt. Netwerk volgde Boekestijn op zijn trip naar Afrika.

Het complete interview met Seymour Hersh
Op 29 oktober zond Netwerk een interview uit met de gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh. Hij bracht in 1969 het My Lai-bloedbad in Vietnam aan het licht, in 2004 berichtte hij als eerste over de wantoestanden in de Abu Ghraib-gevangenis. In het interview legde hij verbanden tussen deze twee verhalen die de wereld schokten en ging hij in op de Amerikaanse buitenlandse politiek.

Presentatie: Tijs van den Brink.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op donderdag 1 november door de EO en de NCRV. Te gast was Arend-Jan Boekestijn. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie