Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Netwerk - 1-4-2008

1-4-2008

Netwerk

1064 x bekeken | 0 reacties
6
En April
Vele mensen trapten er vandaag weer in: de eenaprilgrappen. Al jarenlang worden er in veel landen mensen op 1 april voor de gek gehouden en ook vandaag was het weer raak. In Netwerk aandacht voor de geschiedenis van de eenaprilgrap in Nederland en de betere eenaprilgrappen van vandaag.

Verhoging verkeesboetes
De verkeersboetes gaan vanaf vandaag flink omhoog. De meeste boetes worden ongeveer twintig procent duurder. Een boete voor bumperkleven en rechts inhalen kan oplopen tot 550 euro. 'Hoe gevaarlijker de overtreding, hoe hoger de boete is de gedachte', zegt een woordvoerder van het Bureau Verkeershandhaving.

De eenzame dood
In een haastige maatschappij kan het voorkomen dat mensen een eenzame dood sterven. Dit overkwam de 74-jarige Eddie de Witt, die afgelopen februari pas na vijf maanden in zijn woning in IJmuiden gevonden werd, en de 61-jarige Jaap Verwoerd, die in september dood gevonden werd in zijn huis in Baarn toen hij daar al een maand lag. Buren en kennissen geven als verklaring dat ze vooral met zichzelf bezig zijn en niet zien of de gordijnen nog open gaan. Hoe kan het dat mensen zo lang dood in hun huis kunnen liggen, zonder dat iemand het merkt? In Netwerk een reconstructie van de levens van deze eenzaam gestorven mensen.

Presentatie: Tijs van den Brink.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op dinsdag 1 april door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie