Programma
Nederlands

Nederlands

5
Elke aflevering stelt een jongere centraal. Zo is er de jonge karateka Canan. Met de vechtsport overwint zij haar onzekerheid en toont zij hoe ze in het leven staat. Of Ronnie, de 20-jarige Kaapverdiaanse rapper, die in Rotterdam op straat leeft en 'aan muziek doet'. De tv-serie bestaat uit 4 portretten van vijftien minuten.
Leesvaardigheid

Uit onderzoek blijkt dat de leesvaardigheid van Nederlandse leerlingen tekortschiet. In 2007 en 2008 verschenen rapporten van de Expertgroep Doorlopende Leerlijnen Taal en Rekenen (Over de drempels) en de Taalunie (Aan het werk).

Vrije radicalen wil een bijdrage leveren aan de oplossing van dit complexe probleem. Het project reikt betekenisvolle, motiverende leestaken aan voor leerlingen die behoefte hebben aan taal- en leesondersteuning.
Producten

Vrije Radicalen bestaat uit een serie televisieafleveringen en bijbehorende leesteksten en opdrachten. De afleveringen stimuleren de leesmotivatie van leerlingen, omdat ze in de teksten elementen uit de programma's herkennen.

Van de serie verschijnt later dit jaar een dvd met de afleveringen en begeleidend lesmateriaal. Vrije Radicalen dient als aanvullende leerstof voor het vak Nederlands (woordenschatontwikkeling en leesvaardigheid).
  • Nederlands

    2081 x bekeken | 1-4-2010
    Nederlands - Stefano van Delden
    5
    De twintigjarige Stefano traint straatvoetballers in Amsterdam. Jongens die zich, net als hij destijds, onbegrepen voelen. Hij zorgt voor grenzen, duidelijkheid en liefde en staat 24/7 voor ze klaar. Dat noemt hij zijn... Bekijk uitzending