Uitzending
Nationale Landschappen - Zuidwest-Friesland

Zuidwest-Friesland

Nationale Landschappen

8-1-2009

| 1167 x bekeken | 0 reacties
5
Zuidwest-Friesland is beslist een van de meest verrassende landschappen van Nederland. Tussen de kop van de Afsluitdijk, Sneek, Lemmer en de IJsselmeerkust ligt een weids en open weidelandschap met prachtige meren, oude dijkjes en terpen, maar ook met de glooiende hellingen, bossen en on-Nederlandse kliffen, waar het land abrupt eindigt in het IJsselmeer. Verspreid liggen rustieke stadjes als Stavoren, Hindeloopen, IJlst, Workum en Makkum, met kerktorens die vanuit de wijde omtrek te zien zijn. Het open landschap wordt bovendien opgesierd met klokkenstoelen en de verspreid liggende boerderijen. Door veranderingen in de landbouw, toenemend toerisme en andere nieuwe opgaven voor het landelijk gebied gaat hier echter wel het een en ander veranderen. Voor de Friezen de opgave om te zorgen dat dit gebeurt zonder dat het landschap wordt aangetast. Jan de Vries van het Platform Plattelandsprojecten neemt de kijker mee op sleeptouw en vertelt hoe ze dat gaan aanpakken.

Deze uitzending van het programma Nationale Landschappen met de titel Zuidwest-Friesland is uitgezonden op donderdag 8 januari door de NCRV. De presentatie was in handen van Jan de Vries.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee