Programma
Moordpillen

Moordpillen

6
Moordpillen is een 3-delige documentaireserie van BNN-VARA over het gebruik van ADHD-medicatie. Maar liefst 232.000 mensen slikken ADHD-medicatie op recept. Ritalin is een van de bekendste ADHD-medicatie. Ook buiten de apotheek om wordt de medicatie veel gebruikt. Veel studenten slikken een pilletje om wakker te blijven voor deadlines. Dionne Slagter heeft tien jaar geleden de diagnose ADD gehad. Zij slikt medicatie op recept, maar geeft eerlijk toe dat ook zij soms niet even streng aan het recept houdt. In de serie gaat ze in gesprek met verschillende partijen en onderzoekt ze of het ook anders kan. En wie is zij zonder medicijn?
 • Moordpillen

  698 x bekeken | 17-1-2024
  Moordpillen - De diagnose
  6
  Dionne ziet haar nieuwe diagnose niet aankomen en het behandelplan is even verrassend. De psychiater adviseert om niet te stoppen met haar medicijnen. Ze zou het leven wat ze leeft, vol prikkels en deadlines, nooit vol... Bekijk uitzending
 • Moordpillen

  683 x bekeken | 10-1-2024
  Moordpillen - Naar de psychiater
  6
  Na een gesprek met psychiater Mireille Boerma over haar ADHD-medicatie gaat Dionne een spannend traject in waarbij ze volledig door de molen wordt gehaald. Ze wil weten of de medicatie goed gebruikt wordt en of ze er... Bekijk uitzending
 • Moordpillen

  905 x bekeken | 3-1-2024
  Moordpillen - Speed op doktersrecept
  5
  Dionne gaat in gesprek met ADHD ers. Hoe gaan zij om met hun klachten en wat slikken ze allemaal? Bij ADHD denk je al snel aan hyperactieve druktemakers, die dingen doen zonder er eerst bij na te denken. Maar ADHD komt... Bekijk uitzending
Nieuws over Moordpillen
 • Moordpillen - Dionne Slagter in documentaire?

  Dionne Slagter in documentaire?

  22-12-2023

  In een documentaire van maar liefst 3 afleveringen gaat Dionne Slagter in gesprek over ‘Moordpillen’. Het gaat in de documentaire over het gebruik van ADHD-medicatie, waaronder Ritalin. Zo’n 232.000 mensen maken er gebruik van. Maar het medicijn wordt niet alleen op recept gebruikt. Veel studenten slikken het medicijn om wakker te blijven voor bijvoorbeeld deadlines. Waar studenten nauwelijks bewust van zijn is dat het medicijn valt onder de Opiumwet. Als ze het medicijn gebruiken zonder recept of verkopen is het strafbaar.

  Dionne kreeg tien jaar geleden de diagnose ADD. Hiervoor slikt ze medicijnen op recept, maar als ze eerlijk is slikt ze af en toe een pilletje extra om haar deadlines te halen. Ze doet eigenlijk maar wat en heeft nog nooit met een arts gesproken over haar medicijngebruik. Tijd voor verandering. Wie is Dionne als ze geen medicijn slikt en kan het ook anders?

  De maatschappij van nu is veranderd in een prestatiemaatschappij. De beste cijfers willen halen, geld verdienen en erbij horen. Niet bepaald een lui leven. Dionne gaat in de eerste aflevering onder andere in gesprek met lotgenoten en met studenten. Hoe veel ADHD-medicatie wordt er eigenlijk gebruikt?

  De documentaire is geproduceerd door BNN-VARA en SimpelZodiak. Moordpillen? zal wekelijks te zien zijn op NPO 3 bij de BNN-VARA op 3 januari om 21:15 uur.
  Lees verder