Uitzending
Metropolis - In de gevangenis

In de gevangenis

Metropolis

10-10-2008

| 1495 x bekeken | 0 reacties
6
Waar ter wereld kun je het beste gevangen zitten? En waar vooral niet? Metropolis draait deze week wereldwijd de bak in en verkent de verschillen tussen gevangenissen over de hele wereld. Aan alle vijftig correspondenten werd gevraagd om toestemming te krijgen om in de lokale gevangenis te mogen filmen. Twaalf van hen lukte het om binnen te komen. Het levert bijzondere verhalen op, van een missverkiezing op 'death row' in Kenia tot een volgestouwde cel met 200 gevangenen in Rio de Janeiro. In La Paz, Bolivia bezoeken we de gevangenis van San Pedro, meer een kleine, op zichzelf staande stad-in-een-stad dan een gevangenis. De gevangenen kopen of huren een cel, en er zijn vele winkeltjes in de nauwe straatjes van het hoog ommuurde gevangenisterrein. En in Polen gaat Justyna met een groep gevangenen op bedevaart naar Czestochowa. Als de dorpsbewoners verschrikt opkijken, stelt de priester hen gerust: 'Ze stelen niets hoor mevrouw, het zijn allemaal moordenaars.' De reportages verschijnen het hele jaar door dagelijks op metropolistv.nl. Een selectie is te zien op televisie. Metropolis komt tot stand in samenwerking met Hivos.

Deze uitzending van het programma Metropolis met de titel In de gevangenis is uitgezonden op vrijdag 10 oktober door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee