Uitzending
LUX magazine - 4-11-2007

4-11-2007

LUX magazine

785 x bekeken | 0 reacties
6
LUX onderstroom
Sinds de dood van Theo van Gogh 2 november 2004 is het verbod op smalende godslastering weer uit de mottenballen gehaald. Dit slapende artikel geeft gedonder. Hoewel een meerderheid van de Tweede Kamer af wil van het verbod, heeft minister Hirsch Ballin van Justitie besloten het te handhaven. Maar is het een stuiptrekking uit een ver verleden of een probaat middel tegen haatzaaiers? In LUX onderstroom een kleine kroniek van de godslastering.

LUX atelier
Lux atelier gaat op pad met Guus van den Hout, directeur van Museum Catharijneconvent om een aankoop voor zijn museum te doen. Kunstenaar Bernardien Sternheim werkt aan een schilderij over de rites de passage. Zal het aangekocht worden of niet? Wat is hedendaagse religieuze kunst en wie bepaalt dat?

LUX Lab
LUX lab laat zijn licht schijnen op een nieuwe protestantse rozenkrans: Levensparels genaamd. Van oudsher hebben protestanten niet veel religieuze accessoires. Toch sluiten ze met hun armband aan bij katholieken, moslims, hindoes en de straatcultuur. Terug naar de moederkerk of religieus flexibel? Lux lab over de veruiterlijking van geloof. Regie: Jelka Anhalt, Nicole van Damme en Wilberry Jakobs.

Deze uitzending van het programma LUX: Verlicht de geest is uitgezonden op zondag 4 november door de IKON.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee