Uitzending
LLiNK in Natura - 16-9-2008

16-9-2008

LLiNK in Natura

831 x bekeken | 0 reacties
6
Serie reportages over de schoonheid en passie voor de natuur. We volgen telkens drie stoere families in hun dagelijks leven op Terschelling. Hun leven draait om de natuur, vrijheid en natuurlijk bij een stevige noordwester, om het strandjutten. De nieuwe serie blijft deze keer niet op Terschelling. We gaan ook naar het vaste land. Met de rubrieken: -Geo-cashing. Bas bezoekt de mooiste natuurgebieden van Nederland. Hij begraaft hier telkens een 'schat'. Door middel van tips over de co÷rdinaten kunnen kijkers via de site de schatten vinden. -Groei en bloei. Iedere aflevering ontdekt Bas wat er allemaal in Nederland groeit en bloeit. Hoe staat het met de otters in Nederland die eerst waren uitgestorven? Wat zijn blaffende herten? Ook is er aandacht voor bijvoorbeeld de eekhoorns, uilen en vleermuizen. Verder is er ook: Welke dieren moet dierenvriend Hessel redden op Terschelling? Hoe gaat het met de hobbyvarkens van vuurtorenwachter Remi? De weersvoorspelling van weerman Jan Pals. En hoe gaat het met de beste vrienden Daan en Jort? Bas verkent de prachtige stille kreekjes van de Biesbosch met de jongste boswachter van Nederland: Thomas. Er vliegen ijsvogels, zilverreigers en... er zwemmen bevers. Ook wordt er een LLiNK schat begraven, aanwijzingen staan na de uitzending op de website. Op Terschelling heeft Egbert een ziekenboeg vol koeien. Een aantal uiers zijn ontstoken, een koe mag zelfs met pensioen: die geeft niet voldoende melk meer om rendabel te zijn. Presentatie: Bas Westerweel.

Deze uitzending van het programma LLiNK in Natura is uitgezonden op dinsdag 16 september door LLINK. De presentatie was in handen van Bas Westerweel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee