Programma
Leven naast de dood

Leven naast de dood

4
De nachtmerrie van elke ouder: je kind verliezen. Hoe ga je om met het intense verdriet? Hoe blijf je sterk voor je andere kinderen die ook rouwen? En hoe gaat de omgeving reageren? In de serie Leven naast de dood worden 6 gezinnen gevolgd die één ding gemeen hebben: ze hebben hun kind verloren. Bij de een is het verlies nog niet zo lang geleden, voor de ander is het langer geleden. Zelfdoding, ziekte en geweld zijn een van de redenen voor het verlies. De serie is te zien bij BNN-VARA.
 • Leven naast de dood

  309 x bekeken | 21-5-2024
  Leven naast de dood - Voor altijd herdenken
  3
  Anne Floor en Thomas proberen vorm te geven aan de sterfdag van Julie Emma (9). Ze willen dat Julie Emma onderdeel blijft van het gesprek maar merken ook dat mensen het ongemakkelijk vinden om erover te praten. Het... Bekijk uitzending
 • Leven naast de dood

  914 x bekeken | 14-5-2024
  Leven naast de dood - Het ergste wat je kan overkomen
  5
  Simone en Paul verloren drie jaar geleden hun zoon Wies (8). Elke avond dekken zij, behalve voor zoon Sten en dochter Luus, ook nog steeds de tafel voor Wies. Robert en Livia nemen tijdens de uitvaart afscheid van hun... Bekijk uitzending
Nieuws over Leven naast de dood
 • Leven naast de dood - Leven naast de dood: hoe ga je om met een verlies van een kind als ouder?

  Leven naast de dood: hoe ga je om met een verlies van een kind als ouder?

  12-5-2024

  Op een dag stort je wereld in. Je hebt je kind verloren. Het is een nachtmerrie voor iedere ouder die dit mee moet maken. In de nieuwe serie Leven Naast De Dood krijgen we inkijk bij het leven van 6 gezinnen die een gezinslid hebben verloren. Voor sommige gezinnen is het nog niet zo lang geleden, voor de ander wat langer geleden. Iedereen zit in een ander moment van de fasen van rouw en ieder rouwt op zijn/haar eigen manier.

  Zo ook bij Erik en Marieke thuis. Zij verloren hun zoon op drieëntwintigjarige leeftijd door zelfdoding. Marieke bleef veel thuis in het begin en Erik stortte zich op zijn werk, waardoor hij na 10 jaar pas echt tijd voor rouw heeft.

  Nu is het al moeilijk om zelf de dood van je kind te verwerken. Maar hoe gaat de maatschappij hiermee om? Er staat over het algemeen een flink taboe op het onderwerp. Mensen weten vaak niet hoe ze ermee om moeten gaan. En wat doe je als de werkomgeving je niet de ruimte geeft?

  De nieuwe serie Leven Naast De Dood is te zien vanaf 14 mei bij de BNN-VARA op NPO1 om 21:30.
  Lees verder