Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Kruispunt - WJD Journaal 5

WJD Journaal 5

Kruispunt

18-7-2008

| 944 x bekeken | 0 reacties
5
In de laatste aflevering van het WJD-Journaal is Frank Jansons onze gast en hij mocht gisteren mee op de pausboot. Aan presentator Wilfred Kemp vertelt Frank wat de paus voor hem betekent ďAls je in nood bent op zee, is de vuurtoren het eerste waar je naar toe vaart. Maar op het moment dat je met de boot in de haven bent, heeft het geen enkele zin om de boot uit het water te trekken en tegen de vuurtoren aan te leggen. Dat zegt Frank Jansons.

Worldwidebrotherhood
Frank is ambassadeur van het Worldwidebrotherhood, een een initiatief van de Fraters van Tilburg. De fraters bereidden zoín 100 jongeren uit BraziliŽ, NamibiŽ, Kenia, IndonesiŽ en Nederland intensief voor op de WJD. Eerst thuis, in hun eigen land, en daarna met zín allen in Indonesie. In Sulawesi leerden de jongeren elkaar en, maar ook zichzelf beter kennen. Zij volgden vorige week een intensief programma van stilte en comtemplatie. Voor Frank is de stilte belangrijk omdat hij dan pas echt zichzelf kan zijn. Maar er werd ook in Indonesie gefeest. Alle deelnemers presenteerden zichzelf en vertelden onder meer hoe het is om christen te zijn in hun land. Dat ging vaak zingend en swingend. De Nederlanders hadden er in het begin moeite mee. Het viel Frank op dat Ďwijí ons zichzelf meteen van alles afvragen: ĎKan ik het welí, Ď wat vinden ze er vaní, de anderen deden dat helemaal niet.

De Kruisweg
De verslaggevers van het WJD journaal brengen vandaag een bezoek aan een bejaardenhuis in Sydney met Nederlandse bewoners, volgde de kruisweg die de deelnemers vandaag met zín allen liepen, en we zien de priesterband.

Deze uitzending van het programma Kruispunt met de titel WJD Journaal 5 is uitgezonden op vrijdag 18 juli door de RKK. De presentatie was in handen van Wilfred Kemp. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee