Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Kruispunt - Monument voor mijn ouders

Monument voor mijn ouders

Kruispunt

3-2-2011

| 1547 x bekeken | 0 reacties
9
Monument voor mijn ouders

In Kruispunt de bekroonde documentaire Die Ehre meine Eltern. De Duitse filmmaker Benedikt Fischer maakte een liefdevol en indrukwekkend eerbetoon aan zijn ouders. Jarenlang kampt hij met de strenge en soms zelfs harde opvoeding die hij van zijn vader en moeder kreeg. Als kind stond hij vaak recht tegen over hen. Zijn ouders begrepen hem niet en hij hen niet.

Strenge ouders kwetsbaar

Als Benedikt Fischer zijn ouders portretteert zijn zij inmiddels in de zeventig, vader is dement en moeder deels verlamd. De ongenaakbare, strenge ouders zijn kwetsbaar geworden en nu pas ontstaat er contact. Maar hoe gaat dat als je altijd een moeizame relatie hebt gehad? Is het dan nog mogelijk om te zien wat je ouders voor je hebben betekend? En past dan eigenlijk een eerbetoon aan je ouders?

Televisie-prijzen

Benedikt Fischer (47) is programmamaker bij de Hessischer Rundfunk en heeft verschillende Duitse televisie-prijzen gewonnen. Voor Die Ehre meine Eltern won hij vorig jaar in Berlijn de hoofdprijs tijdens het European tv-festival of religious programmes. Benedikt Fischers vader overleed eind januari onverwacht op 80-jarige leeftijd.

Deze uitzending van het programma Kruispunt met de titel Monument voor mijn ouders is uitgezonden op donderdag 3 februari door de RKK. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie