Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Kruispunt - Eerste advies commissie Deetman

Eerste advies commissie Deetman

Kruispunt

9-12-2010

| 1023 x bekeken | 0 reacties
6
In Kruispunt een exclusief interview met Wim Deetman, voorzitter van de commissie die het seksueel misbruik binnen katholieke instellingen onderzoekt. Op 9 december presenteert de commissie haar eerste advies. Deze eerste aanzet zal vooral gaan over de hulpverlening aan de slachtoffers.

Verhaal van de slachtoffers
De commissie heeft ongeveer duizend meldingen ontvangen, niet alleen van slachtoffers, maar ook van hulpinstanties en familieleden. De afgelopen maanden hebben Deetman en de andere commissieleden tijdens besloten bijeenkomsten naar het verhaal van slachtoffers geluisterd. Ook slachtoffers en o.a. Jan Waaijer, voorzitter van de stichting Hulp & Recht, geven in Kruispunt een eerste reactie op het advies.

Parlementair onderzoek
Sommige slachtoffers staan kritisch tegenover het onderzoek van Deetman. Ze voelen zich niet gehoord door de commissie en vinden dat er door de katholieke kerk onjuistheden naar buiten worden gebracht. Daarom hebben ze eerder deze week opgeroepen tot een parlementair onderzoek. Deetman begrijpt het wantrouwen maar hij hoopt de slachtoffers te kunnen overtuigen met het eindrapport. Het eindverslag van de commissie Deetman wordt eind volgend jaar verwacht.

Deze uitzending van het programma Kruispunt met de titel Eerste advies commissie Deetman is uitgezonden op donderdag 9 december door de RKK. Te gast waren Wim Deetman en Jan Waaijer. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie