Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Kruispunt - De paus in Lourdes

De paus in Lourdes

Kruispunt

14-9-2008

| 1545 x bekeken | 0 reacties
5
Kruispunt staat geheel in het teken van het bezoek van Paus Benedictus XVI aan Lourdes. Tijdens zijn officiŽle bezoek aan Frankrijk is de paus drie dagen in het grootste bedevaartsoord van Europa. Onder de duizenden bezoekers zijn ook enkele honderden Nederlanders. Kruispunt volgt de Nederlanders tijdens hun bezoek, brengt beelden van het pausbezoek aan de grot waar Maria in 1858 aan Bernadette Soubirous is verschenen. Ook ziet u een reportage van Nederlandse militairen die in mei van dit jaar een week in Lourdes waren.

150 Jaar
Dit jaar is het 150 jaar geleden dat in de grot van Massabielle in Lourdes de eerste verschijning kreeg van een mysterieuze gestalte die zich later zou bekendmaken als de 'Onbevlekte Ontvangenis'.

Achttien verschijningen
Bernadette, in 1933 heilig verklaard, kreeg tussen 11 februari en 16 juli 1858 in totaal achttien verschijningen van de Maagd Maria. Zij gaf de toen 14 jaar oude Bernadette de opdracht te bidden voor zieken en zondaars. Op aanwijzingen van de verschijning ontdekte het herdersmeisje een bron. Het water uit deze bron heeft volgens talloze gelovigen nog steeds geneeskrachtige werking.

Deze uitzending van het programma Kruispunt met de titel De paus in Lourdes is uitgezonden op zondag 14 september door de RKK. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie