Uitzending
Kruispunt - Advocaat wordt priester

Advocaat wordt priester

Kruispunt

11-7-2010

| 1877 x bekeken | 0 reacties
6
De Ommekeer
Door de economische recessie verliezen honderdduizenden mensen hun baan. Maar er zijn ook mensen die in deze onzekere tijden zélf besluiten om het roer drastisch om te gooien. Ze geven hun financiële zekerheden op om hun jongensdroom achterna te gaan. In Kruispunt het verhaal van drie mensen die hun baan hebben opgezegd om hun hart te volgen.

Van advocaat tot priester
“Als ik goed naar mezelf kijk is het verlangen naar het priesterschap altijd aanwezig geweest”, zegt Marc Oortman (42). Toch heeft Oortman jarenlang als succesvol advocaat gewerkt in Enschede. Hij maakte de vuurwerkramp mee die grote indruk op hem maakte. Door de ontreddering die hij daar zag, drong de vraag zich op: “Marc, wat wil je nu eigenlijk écht met je leven?” In november 2009 ging een langgekoesterde wens in vervulling: Marc Oortman werd tot priester gewijd.

Topbankier wordt kunstenaar
Al voordat de financiële crisis zich aandiende wist Mariska Meijers (43) dat ze niet oud wilde worden in de bankwereld. Ze had een droombaan als jurist voor een grote bank en werkte in Singapore en Londen. Maar veel geld en aanzien maakte Mariska niet gelukkig. Ze nam een radicaal besluit, zegde haar baan op, vroeg een scheiding aan en ging schilderen.

Journalist begint een schildersbedrijf
Het schilderen zit eigenlijk in zijn bloed maar toch besloot Norbert Bökkerink (56) journalist te worden. Zijn vader was schilder en al op zijn veertiende leerde hij zodoende het schildersvak. Als verslaggever bij een regionale krant heeft Bökkerink een mooie tijd gehad maar hij is nu blij om eindelijk eens wat met zijn handen te doen.

Deze uitzending van het programma Kruispunt met de titel Advocaat wordt priester is uitgezonden op zondag 11 juli door de RKK.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie