Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Kruispunt - 8-6-2008

8-6-2008

Kruispunt

1384 x bekeken | 0 reacties
5
Embryoselectie
In Kruispunt 8 juni aandacht voor embryoselectie, hèt heikele punt van afgelopen week. Na alle politieke commotie praat Wilfred Kemp met een medisch ethicus over deze kwestie. De Tweede Kamer is verdeeld over een brief van voormalig staatssecretaris Clémence Ross (CDA) uit 2006, die de bestaande praktijk van embryoselectie leek te willen inperken.

Padre Pio
Verder een reportage over de dagelijkse gang van zaken rond de verering van Padre Pio. Want hoewel zijn stoffelijke resten er vredig bijliggen, is elke dag rondom hem een grote drukte. Dan verdringen zich ruim 7000 mensen rond zijn stoffelijk overschot. Zo onder een masker van was zien de resten van de inmiddels veertig jaar dode Padre Pio er nog tamelijk fris uit.

Pelgrims
Het zijn pelgrims die een blik willen werpen op de populairste pater Capucijn van Italië. De pater die als Francesco Forgione (1887-1968) is geboren, trad op 16-jarige leeftijd in bij de Capucijnen. Al tijdens zijn leven werd hij als een heilige vereerd, een verering die na zijn heiligverklaring in 2002 alleen maar is toegenomen. Inmiddels hebben ruim 700.000 Italianen te kennen gegeven het lichaam van Padre Pio te willen zien. In Kruispunt een reportage van verslaggever Bart Ruijs over de dagelijkse verering van Padre Pio.

Deze uitzending van het programma Kruispunt is uitgezonden op zondag 8 juni door de RKK. De presentatie was in handen van Wilfred Kemp. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie