Uitzending
Koffietijd - Aflevering 117

Aflevering 117

Koffietijd

8-2-2022

| 907 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Tom Egbers over zijn programma Toms Schotland. -René Mioch met het filmnieuws. -Inge Vos over een project van Het Gehandicapte Kind om kinderen met een handicap te laten schaatsen. -Huisarts Rutger Verhoeff over gezonde en ongezonde vetten.

In deze uitzending van Koffietijd onder andere:

Steve the bagpipe player speelt doedelzak
De Schotse sfeer zat er al goed in tijdens de uitzending! Steve the bagpipe player kwam namelijk doedelzak spelen.

Comfortfood van Loretta: geroosterde tomatensoep met cheesy knoflookbrood
De tomatensoep, het go-to comfortfood voor velen. Zo ook voor onze Loretta! En London zorgt voor een geheel eigen twist! Deze soep wordt namelijk geroosterd. Een klassieker in een nieuw jasje! En hij wordt nog lekkerder door het cheesy knoflookbrood dat erbij wordt gemaakt. Dat wordt echt smullen!

Tom Egbers over zijn reis in Schotland
In de nieuwe documentaireserie van 'Toms Schotland', gaat Tom Egbers op zoek naar de mooiste verhalen in Schotland. Wat hij hier allemaal heeft meegemaakt en heeft geleerd komt hij bij ons vertellen.

Wat zijn gezonde vetten?
Verzadigde vetten, onverzadigde vetten je hebt het vast wel eens voorbij horen komen. Maar wat zijn nou de goede vetten en welke kan je beter niet nemen? Huisarts Rutger Verhoeff vertelt hier alles over.

Stichting 'Het Gehandicapte Kind' bedenkt het 'Frame Schaatsen'
Of het nu op natuurijs of kunstijs is, schaatsen hoort bij deze winterse temperaturen. Maar helaas voor kinderen met een fysieke beperking is dit niet mogelijk. Daar maakt de stichting 'Het Gehandicapte Kind' veradering in door middel van het 'Frame Schaatsen'.

De Oscars voor de slechtste uitvoeringen
Naast de Oscars worden ook 'The Golden Raspberry awards' uitgereikt. Ook wel de Razzies genoemd. In plaats van dat de beste filmprestaties binnen de filmwereld, krijgen de slechtste uitvoeringen een prijs uitgereikt. René Mioch vertelt hier meer over.

Café de Gelaghkamer: plek met bekende mensen
Tom Egbers kwam vroeger wel eens in café 'De Gelaghkamer' in Amsterdam. Daar is hij Herman Brood en Ramses Shaffy wel eens tegengekomen, die toen nog doodgewone arbeiders waren.

Voor alles is een oplossing
Pernille heeft weer een petitie ondertekend. Namelijk tegen het gebruik van microplastics die in veel verschillende producten zitten. De oplossing hiervoor? Dat is bietenpulp.

In deze uitzending van Koffietijd waren René Mioch en Tom Egbers te gast. Caspar Bürgi was in deze uitzending van Koffietijd deskundige. De presentatie was in handen van Loretta Schrijver, Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Patrick Martens en Vivian Slingerland. Deze uitzending van het programma Koffietijd met de titel Aflevering 117 werd uitgezonden op dinsdag 8 februari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie