Programma
Kinderen in Oorlog: 75 Jaar Later

Kinderen in Oorlog: 75 Jaar Later

8
Kinderen in Oorlog: 75 Jaar Later is een documentaireserie bij SBS6 over de impact van de Tweede Wereldoorlog op bekende Nederlanders. Deze BN'ers hebben de oorlog als kind meegemaakt.BN`ers als Philip Freriks, Jeroen Krabbé, Hanneke Groenteman en Jan Terlouw vertellen ons over de impact die de oorlog op hen als kind heeft gehad. Ook heeft het meemaken van de oorlog effect gehad op de keuzes die zij later moesten maken.
 • Kinderen in Oorlog: 75 Jaar Later

  1295 x bekeken | 31-5-2020
  Kinderen in Oorlog: 75 Jaar Later - Aflevering 3
  7
  Deze laatste aflevering staat in het teken van de impact van oorlogservaringen op de rest van de levens van deze bekende Nederlanders. Na de bevrijding en, voor sommige de hereniging met familie leden, begint een lange... Bekijk uitzending
 • Kinderen in Oorlog: 75 Jaar Later

  1247 x bekeken | 24-5-2020
  Kinderen in Oorlog: 75 Jaar Later - Aflevering 2
  8
  In deze documentaireserie delen bekende Nederlanders openhartig hun verhaal over de Tweede Wereldoorlog en wat voor impact dit op hen als kind heeft gehad en waar ze nog steeds mee te maken hebben. Een bevrijding... Bekijk uitzending
 • Kinderen in Oorlog: 75 Jaar Later

  1776 x bekeken | 17-5-2020
  Kinderen in Oorlog: 75 Jaar Later - Kinderen in Oorlog
  7
  Dit jaar viert Nederland 75 jaar vrede en vrijheid. Dit is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de wereld heerst er nog steeds oorlog waar ook veel kinderen worden getroffen. In deze 3-delige documentaireserie,... Bekijk uitzending
Kinderen in Oorlog: 75 Jaar Later info
Nieuws over Kinderen in Oorlog: 75 Jaar Later
 • Kinderen in Oorlog: 75 Jaar Later - BN’ers openhartig over impact Tweede Wereldoorlog in SBS6-docu

  BN’ers openhartig over impact Tweede Wereldoorlog in SBS6-docu

  17-5-2020


  Bekende Nederlanders vertellen bij SBS6 openhartig over de impact van de Tweede Wereldoorlog op hun leven. Vorige week werd in Nederland op 4 en 5 mei 75 jaar vrijheid herdacht, vandaar dat verschillende bekende Nederlanders een boekje opendoen over hun jeugd tijdens de oorlog.

  In het drieluik ‘Kinderen in Oorlog: 75 jaar later’ vertellen onder andere Philip Freriks, Hanneke Groenteman en Jan Terlouw openhartig over de impact die de oorlog op hen als kind heeft gehad. Ook Sjaak Swart, Jeroen Krabbé en Adriaan van Dis vertellen over hun leven tijdens de bezetting.

  Met de docureeks wil SBS6 samen met War Child laten zien hoe bepalend de oorlog is geweest voor de carrières van de BN’ers. Zo werd Krabbé acteur vanwege zijn tante Els, die in het cabaret van Kamp Westerbork zat, en besloot Van Dis op zijn 6de dat hij door de oorlog geen kinderen wilde.
  Lees verder
 • Kinderen in Oorlog: 75 Jaar Later - BN’ers openhartig over impact Tweede Wereldoorlog in SBS6-docu

  BN’ers openhartig over impact Tweede Wereldoorlog in SBS6-docu

  30-4-2020  SBS6 komt met een documentaireserie over de impact van de Tweede Wereldoorlog op bekende Nederlanders, die de oorlog als kind hebben meegemaakt. Nederland viert dit jaar 75 jaar vrijheid, vandaar dat de tv-zender de handen ineen slaat met War Child voor een bijzondere docureeks.

  In het drieluik ‘Kinderen in Oorlog: 75 jaar later’ vertellen onder andere Philip Freriks, Jeroen Krabbé en Jan Terlouw openhartig over de impact die de oorlog op hen als kind heeft gehad. Ook Sjaak Swart, Hanneke Groenteman en Adriaan van Dis vertellen over hun jeugd tijdens de oorlog.

  De docureeks, die vanaf zondag 17 mei te zien is, laat zien hoe bepalend de oorlog is geweest voor de carrières van de BN’ers. Zo werd Krabbé acteur vanwege zijn tante Els, die in het cabaret van Kamp Westerbork zat, en besloot Van Dis op zijn 6de dat hij door de oorlog geen kinderen wilde
  Lees verder