Uitzending
Kernpunt - Straling/lucht

Straling/lucht

Kernpunt

12-5-2011

| 1307 x bekeken | 0 reacties
6
Straling
Röntgen deed in 1895 een experiment met elektriciteit en ontdekte bij toeval straling. Drie jaar later ontdekte Marie Curie de zeer actief stralende stof radium en bedacht ze de term radioactiviteit. Straling heeft te maken met atomen: kleine bouwsteentjes van werkelijk alles om ons heen. Aan bod komt materie, en ook atomen, isotopen, (toepassingen en gevaren) radioactieve straling.

Lucht
De lucht die we inademen bestaat uit veel meer dan zuurstof. Voor een groot deel bestaat de lucht uit water(damp). Daarnaast zitten er in de lucht ook schadelijke stoffen als koolstofmonoxide, zwaveldioxide en stikstofdioxide. Zonder koolstofdioxide zou de aarde onbewoonbaar zijn. We kijken naar lucht, gassen, edelgassen, organische en anorganische stoffen, zure regen en broeikaseffect.

Deze uitzending van het programma Kernpunt met de titel Straling/lucht is uitgezonden op donderdag 12 mei door SchoolTV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee