Programma
Judas

Judas

6
Judas is een serie bij RTL4 geďnspireerd op de gelijknamige bestseller over het leven van Astrid Holleeder. Rifka Lodeizen speelt de rol van Astrid Holleeder en Marit van Bohemen speelt haar zus Sonja. Astrid woont in haar jonge jaren met haar familie in de Amsterdamse Jordaan. Door haar gewelddadige vader probeert zij al op jonge leeftijd om weg te komen. Elke keer als dat lijkt te lukken, wordt ze weer opgeslokt door haar familie, in het bijzonder door haar criminele broer Willem 'Wim' Holleeder. In de serie werkt Astrid toe naar het moment dat ze haar broer definitief verraadt aan Justitie. Flashbacks maken duidelijk uit wat voor een jeugd zij en haar broer zich hebben losgeworsteld en hoe pijnlijk, maar noodzakelijk, haar verraad is.
 • Judas

  1588 x bekeken | 13-1-2019
  Judas - 2: Controle
  6
  Terwijl Astrid Holleeder voor het eerst verklaringen aflegt tegen haar broer Willem, besluit ze ook om de gesprekken met Willem stiekem op te nemen. Dat is gevaarlijk, want als Willem haar betrapt, is ze haar leven niet… Bekijk uitzending
 • Judas

  8638 x bekeken | 6-1-2019
  Judas - 1: Verraad
  5
  Begin 2012. Willem Holleeder komt na een jarenlange gevangenisstraf weer vrij. Zijn zussen, Astrid en Sonja, willen hem het liefst zo snel mogelijk weer terug de gevangenis in, en zetten een riskant plan op poten om dat… Bekijk uitzending
Over dit programma
 • Rifka Lodeizen Rifka Lodeizen is geboren op 16 oktober 1972 te Amsterdam. Rifka Lodeizen is een Nederlands actrice. Als presentator is Rifka Lodeizen onder meer bekend van Zomaar een Gast en Spel van Verandering. Rifka Lodeizen speelde onder andere in… Bekijk volledig dossier
 • Marit van Bohemen Marit van Bohemen is geboren op 16 september 1971 te Wormerveer. Marit van Bohemen is een Nederlandse presentatrice en actrice. Als presentator is Marit van Bohemen onder meer bekend van Knoop in je zakdoek, De Taalmeester en Campinglife. Marit… Bekijk volledig dossier
Nieuws
 • Judas - Rifka Lodeizen speelt Astrid Holleeder in serie Judas -

  Rifka Lodeizen speelt Astrid Holleeder in serie Judas -

  12-12-2018  Actrice Rifka Lodeizen kruipt in de nieuwe RTL4-serie Judas in de huid van Astrid Holleeder, de zus van crimineel Willem Holleeder. De serie Judas over Willem Holleeder is de verfilming van het gelijknamige boek van Astrid Holleeder uit 2016 over haar relatie met haar broer Willem.

  Astrid merkt tijdens haar jeugd al dat zij anders is dan haar zus Sonja en haar criminele broer Willem en probeert al op jonge leeftijd zonder succes van haar familie weg te komen. In de serie, die vanaf 6 januari te zien is, werkt Astrid toe naar het moment dat zij haar broer verraadt aan Justitie.

  Marit van Bohemen speelt de rol van Willem’s zus Sonja. Begin dit jaar kwam de actrice al in het nieuws rondom haar rol in de serie. Marit werd in februari tijdens het proces tegen Holleeder uit de rechtbank verwijderd, omdat zij geluidsopnames had gemaakt van de stem van Sonja Holleeder.
  Lees verder
 • Judas - Holleeder-serie van start op RTL4

  Holleeder-serie van start op RTL4

  6-1-2019

  Actrice Rifka Lodeizen kruipt vanavond in de nieuwe serie Judas in de huid van Astrid Holleeder, de zus van crimineel Willem Holleeder. De serie Judas over Willem Holleeder is de verfilming van het gelijknamige boek van Astrid Holleeder uit 2016 over haar relatie met haar broer Willem.

  Tijdens haar jeugd merkt Astrid al dat zij anders is dan haar zus Sonja en haar criminele broer Willem. Astrid probeert al op jonge leeftijd weg te komen, maar wordt steeds weer opgeslokt door haar familie. In de serie werkt Astrid toe naar het moment dat zij haar broer verraadt aan Justitie.

  De rol van Willem Holleeder wordt vertolkt door Gijs Naber en Marit van Bohemen kruipt in de huid van Willem’s zus Sonja. Carry Tefsen speelt samen met Bianca Krijgsman de rol van de moeder van Willem, Sonja en Astrid, en Willem’s bloedgabber Cor van Hout wordt gespeeld door Bas Keijzer.
  Lees verder