Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Joris' Showroom - 9-8-2013

9-8-2013

Joris' Showroom

2951 x bekeken | 0 reacties
7
Portretten van bijzondere Nederlanders. We krijgen niet alleen een inkijkje in hun manier van leven, maar ook in hun bijzondere zienswijze op het leven. Portretten van markante Nederlanders die zich niets aantrekken van de waan van de dag en op een heel eigen manier leven. Joris Linssen laat zien hoe inspirerend eigenwijze mensen kunnen zijn.

-Joris ontmoet het stel Cees en Frans. Verborgen op het Groningse platteland wonen Cees Twisk en Frans Payralbe. Drie hectare grasland toverden zij om tot een overdadige lusthof, met vijvers, planten en exotische dieren. Ook hun huis is tot de nok toe gevuld, met snuisterijen en vooral met Mariabeelden. Het paar is al vijftig jaar samen. Frans creŽert, bouwt en bedenkt, Cees is de stille filosoof die zegt of het goed is.

-De Vlaardingse vorkheftruckchauffeur Donald Tick voelde als kind al dat hij tot grote zaken voorbestemd was. Als autodidact-historicus wijdde hij zich aan de geschiedenis van de Indonesische koningshuizen. Tegen de stroom in, want daar waren ze verboden vanwege hun banden met de Nederlandse overheerser. Maar de tijdsgeest veranderde en nu plukt hij de vruchten van zijn werk. Hij trouwde een heuse Indonesische prinses en werd zelf in de adelstand verheven.

-Op Vlieland kennen ze Jan Soek alleen maar onder zijn bijnaam: Jan Zeepier. Want het leven van Jan bestaat uit het steken van zeepieren. Hij is daarmee een van de laatste pierenstekers van Nederland. Hij woont met zijn hond in een oude kotter. Soms heeft hij het wel gehad met die zeepieren, maar diep in zijn hart kan hij niet zonder de beesten, de vrijheid, de wind en het getij.

Presentatie: Joris Linssen.

Deze uitzending van het programma Joris' Showroom is uitgezonden op vrijdag 9 augustus door de NCRV. De presentatie was in handen van Joris Linssen. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie