Uitzending
Jinek - 22-2-2019

22-2-2019

Jinek

2155 x bekeken | 2 reacties
7
Te gast: Luitenant Generaal Dennis Luyt, F-16 vlieger 'Mcfly', F-16 vlieger 'Dealer', Stientje van Veldhoven, Miljuschka Witzenhausen.

"Het is schaken, maar dan in de lucht", zegt deze F-16 vlieger over de missie
Voor het eerst kreeg een cameraploeg volledige toegang tot het Nederlandse kamp op hun luchtmachtbasis in Jordanië tijdens deze actieve oorlogsmissie. Samen met Commandant Luchtstrijdkrachten Dennis Luyt praten F-16 vliegers Dealer en McFly over hun overwegingen om uit de onbekendheid te treden voor de documentaireserie ‘Missie F16, onze strijd tegen terrorisme'.

Foodie Miljuschka Witzenhausen ervaarde de Japanse obsessie met 'perfect' eten
Na het succes van ‘Miljuschka’s Street Food Vietnam’ keert tv-chef en presentatrice Miljuschka Witzenhausen terug naar Azië. Ze vertelt bij Jinek over haar culinaire rondreis door Japan. Onder meer over hoe ver de Japanse perfectie reikt en hoeveel eten er wel niet wordt weggegooid om alleen het beste voor te schotelen.

Zo wil staatssecretaris Stientje van Veldhoven de plastic soep gaan aanpakken
Staatssecretaris van Infrastructuur en Water, Stientje Van Veldhoven, heeft met meer dan 70 bedrijven een deal gesloten om minder plastic te gaan gebruiken en al het plastic dat we gebruiken recyclebaar te maken. Supermarkten, festivals, cateraars, producenten, verpakkers en milieu-organisaties doen mee. Bij Jinek vertelt ze over waarom Nederland hiermee de koploper is in Europa.

In deze uitzending van Jinek was Miljuschka Witzenhausen te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op vrijdag 22 februari door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie