Uitzending
Jinek - 22-2-2018

22-2-2018

Jinek

2339 x bekeken | 0 reacties
7
André Rouvoet wil meer steun voor kinderen van gescheiden ouders
Vandaag presenteerde oud-minister Rouvoet als voorzitter van het Platform Scheiden zonder Schade zijn actieplan aan Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming, en Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Rouvoet pleit voor in dit plan voor een steunfiguur voor het kind, een scheidingsloket bij de gemeente en een alternatieve scheidingsprocedure bij de rechter. Want kinderen van gescheiden ouders hebben moeite om mee te komen op school, ervaren emotionele stress, vertonen meer crimineel gedrag en krijgen vaker problemen in toekomstige relaties

De makers van ‘De Nieuwe Wildernis’ over hun nieuwe docu: ‘De Wilde Stad’
Na het grote succes van De Nieuwe Wildernis duiken de makers in een compleet andere omgeving voor hun nieuwe natuurfilm. En wel: hartje Amsterdam. De film De Wilde Stad kijkt naar de vogels, ratten en vossen tussen de mensen en gebouwen – en dat alles door de ogen van een kat. Cameraman Stephan Vos en Martijn Fischer, die de voice-over inspreekt, zijn te gast bij Jinek om er meer over te vertellen. Ze komen samen met de hoofdrolspeler: de kat Abatutu.

Een historische gouden medaille voor Nederland, Sjoerd van Ramshorst vertelt
Een historische medaille op de Winterspelen vandaag: voor het eerst in de olympische geschiedenis verovert Nederland goud bij het shorttrack. Suzanne Schulting won de 1000 meter in een sensationele finale. Studio Sport-presentator Sjoerd van Ramshorst bespreekt deze verrassing en werpt een blik op de medaillespiegel. Waar zitten de komende dagen nog kansen voor Nederland?

Ronnie Flex is Ambassadeur van de Vrijheid. Dit betekent vrijheid voor hem
Rapper Ronnie Flex is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid. Op Bevrijdingsdag vliegt hij heel Nederland door om op te treden op Bevrijdingsfestivals en om de vrijheid te vieren. Hij heeft van kinds af aan een grote interesse voor de Tweede Wereldoorlog en sinds twee jaar prijkt een tatoeage van Anne Frank op zijn schouder. Bij Jinek vertelt hij over die interesse, zijn tatoeage en wat vrijheid voor hem betekent.

In deze uitzending van Jinek waren André Rouvoet, Martijn Fischer en Sander Dekker te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op donderdag 22 februari door KRO-NCRV en RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie