Uitzending
#jesuisdepri - De bron van het kwaad

De bron van het kwaad

#jesuisdepri

16-4-2018

| 1249 x bekeken | 0 reacties
8
We maken kennis met vijf jongeren die depressief zijn of zijn geweest. Wat kan een depressie uitlokken? Is iedereen er even gevoelig voor? Hoe voelt een depressie nu echt? Hoe ziet je leven er dan uit? De jongeren vertellen hún verhaal aan Jan Kooijman en deskundigen verduidelijken de problematiek. Anne is een meisje dat alles lijkt te hebben. Ze is mooi, intelligent en heeft een leuke vriendinnengroep. Maar achter dit uiterlijk schuilt een ongelukkige twintiger. De studente diergeneeskunde overwon een eetstoornis maar de depressieve klachten bleven. Ze wil zo graag meedoen met het gewone studentenleven, maar heel vaak lukt dat haar niet. Haar hopeloosheid is schrijnend. Eleanor had een moeilijke jeugd en verloor op jonge leeftijd haar moeder, wat een depressie uitlokte. Ze neemt ons mee in haar verhaal waardoor je begrijpt hoe zoiets zich opbouwt. Maaike worstelt al op jonge leeftijd met depressieve gevoelens en heeft al meerdere jaren therapie gehad. Een jaar geleden wilde ze uit het leven stappen toen ze besloot het leven nog één kans te geven tijdens een langdurige opname in een kliniek voor psychotherapie. Elwin werd vroeger geestelijk en lichamelijk mishandeld door zijn moeder. Daarnaast werd hij ook gepest. Hij was veertien jaar oud toen de depressie toesloeg en heeft jarenlang ertegen gevochten. Door regelmatig naar de boksschool te gaan voelde hij weer contact met zijn lichaam en kon hij een beetje uit zijn hoofd komen. Jynthe is op haar achttiende depressief geworden en is in korte tijd veranderd van een vrolijk en energiek meisje in een zwaar depressieve en suïcidale twintiger. Niets lijkt te helpen en we zien haar tijdens één van haar uitzichtloze dagen thuis. Haar laatste hoop is een langere opname in een kliniek. Als dit niet doorgaat, ziet zij het leven niet meer zitten.

De presentatie was in handen van Jan Kooijman. Deze uitzending van het programma #jesuisdepri met de titel De bron van het kwaad werd uitgezonden op maandag 16 april door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee