Uitzending
Islam in Europe - Polen

Polen

Islam in Europe

16-2-2008

| 1483 x bekeken | 1 reacties
7
Halina Szahidewicz
Halina Szahidewicz is de voorzitster van de kleine moslimgemeenschap van Tataren (oorspronkelijk een Mongools volk in Rusland) in Bialystok. Ze zet zich zoveel mogelijk in voor het behoud van de tataarse identiteit, die sterk verbonden is met het islamitisch geloof. Het waren de Tataren die de islam naar Polen brachten. Halina besteedt vooral veel tijd aan de opvoeding van de jongeren, om hen te behoeden voor volledige assimilatie met de Poolse cultuur.

Mayrbek Umalatow
Mayrbek Umalatow was bokscoach in TsjetsjeniŽ. Door de oorlog moest hij met zijn gezin vluchten. Hij hoopt vurig dat hij ooit zijn tachtig jaar oude vader zal terugzien van wie hij destijds geen afscheid kon nemen. Voor Mayrbek is het leven in Polen als strenggelovige Moslim niet gemakkelijk. Hij hecht sterk aan een degelijke islamitische opvoeding van zijn kinderen. Maar dat valt niet mee in het overwegend katholieke Polen. En ook vindt hij het moeilijk om te gaan met seks op de Poolse televisie of de reclames met openlijk bloot overal in Warschau.

Deze uitzending van het programma Islam in Europe met de titel Polen is uitgezonden op zaterdag 16 februari door de NPS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie