Uitzending
Theo van Gogh, 5 jaar later - 2-11-2009

2-11-2009

Theo van Gogh, 5 jaar later

1495 x bekeken | 0 reacties
7
'Van der Laan en Pechtold handlangers Mohammed B.' Nadat afgelopen zaterdag de Volkskrant een concept-onderzoek van wetenschappers publiceerde waarin staat dat Geert Wilders een gevaar is voor de democratie, openen vandaag minister voor Integratie Eberhard van der Laan (PvdA) en D66-leider Alexander Pechtold de aanval op Wilders en noemen hem respectievelijk een gevaar voor de rechtsstaat en extreem rechts. Geert Wilders reageert ziedend en noemt hen 'politieke handlangers' van Mohammed B., de man die precies vijf jaar geleden Theo van Gogh vermoordde. Een uitspraak die Van der Laan en Pechtold direct pareerden met de woorden 'grof' en 'onzinnig'.

Aan tafel debatteren onder meer de volgende gasten over de aanval van de twee politici op Geert Wilders en zijn PVV, de moord op Theo van Gogh, de maatschappelijke onrust en de gevolgen van de aanslag voor de Nederlandse samenleving: de burgemeester van Amsterdam Job Cohen, minister voor Wonen, Werken en Integratie Eberhard van der Laan, Farid Azarkan van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders, Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam en Paul Scheffer, schrijver van Het multicultureel drama.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma Informatief Mens & maatschappij met de titel Theo van Gogh, 5 jaar later is uitgezonden op maandag 2 november door de NPS. Te gast waren Job Cohen, Marco Pastors, Paul Scheffer, Eberhard van der Laan, Alexander Pechtold en Farid Azarkan. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie