Programma
Inclusief Rutger

Inclusief Rutger

6
Inclusief Rutger is een Powned programma waarin Rutger Castricum op zoek gaat naar zijn rol in de inclusieve samenleving. In dit programma spreekt Rutger met diverse gasten om erachter te komen hoe 'woke' hij is. Woke is een activistische term die verwijst naar bewustwording van racismeproblematiek en sociaal onrecht jegens minderheden in de samenleving. Rutger zelf is niet woke, maar dat betekent niet gelijk dat hij racistisch is. Volgens hem is er in de diversiteitsdiscussie ook een middenweg. In Inclusief Rutger zoekt Rutger uit welke blinde vlekken en vooroordelen er zijn en welke hij zelf heeft.
 • Inclusief Rutger

  94 x bekeken | 13-5-2022
  Inclusief Rutger - 13-5-2022
  5
  Rutger gaat in gesprek met onder anderen Tunahan Kuzu, Martin Bosma en de Dutch Squad, een samenwerking van verschillende vrouwen van kleur die als doel hebben om de politiek diverser en inclusief te maken. In deze… Bekijk uitzending
Nieuws over Inclusief Rutger
 • Inclusief Rutger - Rutger Castricum onderzoekt hoe woke hij is

  Rutger Castricum onderzoekt hoe woke hij is

  3-5-2022

  Rutger Castricum is het gezicht van de rechtse omroep PowNed, maar gaat in een nieuw programma op zoek naar zijn rol in de inclusieve samenleving. Vanaf vrijdag 13 mei praat Castricum iedere week om 22:20 uur in Inclusief Rutger op NPO 2 met mensen om erachter te komen hoe woke hij is.

  In de vierdelige serie praat Rutger onder meer met Johan Derksen, die vorige week besloot te stoppen met het programma Vandaag Inside omdat er volgens hem in de huidige samenleving geen ruimte meer is voor hem en VI. Rutger praat ook met Freek de Jonge en PVV’er Martin Bosma.

  “Ik ben niet woke, maar dat betekent niet dat ik automatisch racistisch ben. Volgens mij is er in de diversiteitsdiscussie ook een middenweg. Natuurlijk heb ook ik blinde vlekken en vooroordelen, maar wat doe ik ermee en wat moet ik ermee? In Inclusief Rutger ga ik dat uitzoeken”, zegt Rutger.
  Lees verder