Programma
In naam van het volk

In naam van het volk

7
Documentaireprogramma van BNNVARA over de populistische leiders van Zuid-Amerika. In het programma reist presentator Erik Dijkstra door de roerige geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse continent. Hij onderzoekt de populariteit van zes leiders, die beloofden hun volk te bevrijden. Ze wisten daarmee veel mensen te inspireren, maar groeiden daarna vaak zelf uit tot de nieuwe onderdrukkers.
 • In naam van het volk

  1252 x bekeken | 16-7-2019
  In naam van het volk - Hugo Chávez - Venezuela
  7
  El Commandante noemden zijn aanhangers hem vol bewondering, president Hugo Chávez van Venezuela. Hij is alweer zes jaar dood en in zijn vaderland Venezuela is het nu een ongekende puinhoop. Erik Dijkstra gaat op de... Bekijk uitzending
Nieuws over In naam van het volk
 • In naam van het volk - Erik Dijkstra maakt docuserie over leiders Zuid-Amerika

  Erik Dijkstra maakt docuserie over leiders Zuid-Amerika

  19-7-2019  Programmamaker Erik Dijkstra maakt voor BNNVARA een documentaireserie over populistische leiders in Zuid-Amerika. Het continent heeft al tientallen jaren ervaring met populistische leiders, die de macht krijgen nadat zij ten onrechte beloven dat zij het volk gaan redden van de onderdrukkers.

  Dijkstra onderzoekt in In Naam van het Volk de populariteit van zes leiders die beloofden hun volk te bevrijden. “In deze serie zoeken we uit hoe Zuid-Amerikaanse leiders zo ongekend populair konden worden bij de bevolking. Dat doen we aan de hand van gesprekken met de gewone man”, zegt hij.

  In de eerste aflevering zoekt Erik naar de erfenis van oud-president Hugo Chávez van Venezuela. “We richten ons op leiders uit het verleden, zoals Evita Perón en Hugo Chávez. Maar ook op leiders die nog steeds in het zadel zitten, zoals Evo Morales in Bolivia en Desi Bouterse in Suriname.”
  Lees verder