Uitzending
Ik vertrek - Turkije - Wandelvakanties - Familie Riep

Turkije - Wandelvakanties - Familie Riep

Ik vertrek

1-10-2009

| 9626 x bekeken | 1 reacties
7
Op een dag besluiten de Gelderse Paul (40) en Angelique (38) Riep het roer drastisch om te gooien. Angelique stopt als assistente bij een notariskantoor en Paul doet zijn kattenbak-verschoon-bedrijfje van de hand om samen met zoon Nigel (13) naar de Turkse badplaats Alanya te vertrekken. Aldaar zullen ze onder de noemer ‘Tra-Travel’ wandelvakanties organiseren met als doel het échte Turkije te laten zien.

Want als je iets verder kijkt dan de overvolle stranden en goedkope bars, vind je in het onontdekte achterland een oase van rust, authentieke dorpjes en traditionele, gastvrije bevolking. Een gat in de markt volgens Paul en Angelique. Eenmaal in hun nieuwe woonplaats aangekomen, ervaart de familie Riep al snel dat het échte Turkije ook bloed- en bloedheet is. En dat is even wennen, zeker als je met zijn drietjes in een klein appartementje moet bivakkeren, waar de koelkast het al direct begeeft.

Ook Nigels nieuwe Turkse school, is even anders dan die in Nederland. Het regime is strikt en petten, oorbellen of zelfs een beetje gel in het haar zijn ten strengste verboden. Nog een beetje onwennig, maar vol goede moed begint de familie aan de organisatie van de eerste groepsreis. Het is afwachten of de gasten net zo vol zullen zijn van het échte Turkije als Paul en Angelique zelf…

Deze uitzending van het programma Ik vertrek met de titel Turkije - Wandelvakanties - Familie Riep is uitgezonden op donderdag 1 oktober door de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie