Uitzending
Ik vertrek - Brazilië - Resort - Fam. van Beek

BraziliŽ - Resort - Fam. van Beek

Ik vertrek

24-9-2009

| 12139 x bekeken | 1 reacties
7
Al twaalf jaar zijn Ton (52) en Ricky (38) van Beek de trotse eigenaren van een zeer exclusief restaurant in Sittard. Met Ricky als strenge ladychef en Ton als joviaal zingende gastheer, vormen zij een gouden duo. Voor Ton en Ricky is echter geen berg te hoog en dat is ook de reden dat zij hun geliefde plek achter zich laten en in BraziliŽ een nieuwe uitdaging aangaan.

Samen met goede vriend Rob (49) en diens 30 jaar jongere ťn hoogzwangere vriendin Patricia zullen zij daar pal aan het strand een superdeluxe resort met 10 villaís, een zwembad en restaurant bouwen. De grond is al gekocht, het ontwerp is in 3D uitgevoerd en de eerste investeerders zijn gevonden. Eenmaal aangekomen in de nieuwe woonplaats Lagoinha blijkt echter dat de Braziliaanse autoriteiten niet zo gecharmeerd zijn van de grootse plannen van de Hollanders.

Sterker nog; er wordt een bouwstop afgekondigd nog voordat de bouw goed en wel begonnen is. En dan ervaren Ton en Ricky aan den lijve hoe ondoorgrondelijk de werkwijze van de Braziliaanse overheid eigenlijk is en hoe machteloos je positie als buitenlander hierin is. Na ťťn jaar wachten, praten en actievoeren, zit er nog steeds geen schot in de zaak. Het spaarpotje is op, evenals het geduld van de investeerders. Tijd voor plan B.

Deze uitzending van het programma Ik vertrek met de titel BraziliŽ - Resort - Fam. van Beek werd uitgezonden op donderdag 24 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie