Uitzending
Ik vertrek - Spanje - Bed & Breakfast - Fam Van Dongen

Spanje - Bed & Breakfast - Fam Van Dongen

Ik vertrek

17-3-2012

| 12423 x bekeken | 1 reacties
4
Arnold van Dongen is gek op de Spaanse mentaliteit; lekker de tijd voor elkaar nemen, geen gehaast en ís middags twee uur siŽsta. Als hij met zijn vrouw Ingrid op een prachtig stuk land nabij Alicante stuit, is de keuze om samen met hun kinderen Luna (5) en Boet (2) te vertrekken, snel gemaakt.

Het pand, waar de Noord-Hollanders straks gasten gaan ontvangen, moet vanaf de grond af op worden gebouwd. Maar het krijgen van de bouwvergunning laat veel langer op zich wachten dan gepland. Om het financieel toch te redden zal Arnold daarom in Nederland blijven om geld te verdienen, terwijl Ingrid alvast met de kinderen in Spanje gaat wonen.

Terwijl Ingrid in Spanje de bouw in goede banen leidt, gaat Arnold in Schagen door met zijn baan als zelfstandig schilder. Deze hele periode leeft het gezin gescheiden. Als Arnold zich uiteindelijk weer bij het gezin voegt, zijn we een jaar verder.

Maar ook als het gezin weer herenigd is, is het leed nog lang niet geleden. Hun droomhuis is nog niet af en gasten ontvangen in de B&B is al helemaal niet mogelijk. De stroomvoorziening laat op zich wachten en daarmee ook hun woonvergunning. En door al deze vertragingen raakt het geld op. Kunnen Arnold en Ingrid hun Spaanse droom toch verwezenlijken?

Deze uitzending van het programma Ik vertrek met de titel Spanje - Bed & Breakfast - Fam Van Dongen is uitgezonden op zaterdag 17 maart door de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!