Uitzending
Iets met Boeken - 16-11-2008

16-11-2008

Iets met Boeken

904 x bekeken | 0 reacties
6
De in Vlaanderen algemeen erkende en geroemde Tom Lanoye is in Nederland nog altijd een grappig pratende relnicht; Ilja Pfeijffer, de sympathiekste rebel van de Hollandse letteren, kennen de Vlamingen hoogstens omdat hij een boek over bagger heeft geschreven. En toch volstaat een boek van hun hand vaak om nieuwsgierig te worden naar hun werk en persoonlijkheid. Beide presentatoren nodigen daarom elk een literaire auteur uit die hen bijzonder boeit. Auteurs die in eigen land op het bestsellerslijstje prijken, zijn aan de overkant van de grens vaak totaal onbekend. Jan en Leon willen dus de grens over, maar gaan ook op zoek naar wat beide gasten bindt. Wat betekent het in 2008 nog om als schrijver maatschappelijk geŽngageerd te zijn? Vallen er in de literatuur nog taboes te doorbreken? Hoe gaan schrijvers om met een wereld waar niemand nog vaste normen en een duidelijke identiteit lijkt te hebben? Het zijn maar een paar thema's waarover Jan en Leon met hun gasten de discussie kunnen aangaan. Het boekenprogramma houdt ook de actualiteit in de boekenwereld in de gaten. Baanbrekende recente publicaties, nieuwe auteurs die het verschil maken en elke stevige literaire rel krijgen een plaats in het programma.

Presentatie: Jan Leyers en Leon Verdonschot.

In deze uitzending van Iets met Boeken was Ilja Leonard Pfeijffer te gast. De presentatie was in handen van Leon Verdonschot en Jan Leyers. Deze uitzending van het programma Iets met Boeken werd uitgezonden op zondag 16 november door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee