Uitzending
Holland Doc - Alles voor een lach

Alles voor een lach

Holland Doc

8-8-2013

| 1294 x bekeken | 2 reacties
7
In deze korte documentaire van Thomas Gast en Merijn Scholten blikken o.a. Theo Maassen, Hans Teeuwen en Raoul Heertje terug op de onstuimige carrière van het grote stand-up comedy talent Rob van Liempt. Van Liempt was dé succesvolle man in de beginjaren van Comedytrain. Zijn landelijke doorbraak stond voor de deur. Maar dan komt er plotseling een einde aan zijn veelbelovende carrière. De jongen die het in zich had om de allergrootste te worden raakte begin jaren negentig in de vergetelheid. Wie was hij en waarom ging het mis?

In Alles voor een lach vertellen de mensen die begin jaren ‘90 met hem hebben opgetreden over hun grote inspiratiebron: oud-Comedytrain-comedian Rob van Liempt. Zij schetsen het beeld van een rustige, ietwat verlegen jongen die desondanks thuishoorde op het podium. Zijn grootste kracht bestond eruit dat hij het alledaagse vanuit volstrekt eigenzinnige invalshoeken benaderde. Een originele geest die met zijn persoonlijkheid publiek en collega’s overrompelde.

Deze uitzending van het programma Holland Doc met de titel Alles voor een lach is uitgezonden op donderdag 8 augustus door de VPRO, de IKON, Human en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie