Uitzending
Hoe is het toch met - 28-4-2011

28-4-2011

Hoe is het toch met

1643 x bekeken | 0 reacties
7
De ruzies tussen Bas en Adriaan van Toor tijdens het ziekbed van Adriaan waren heftig, maar ook kort. Dat zegt Adriaan van Toor. Adriaan blikt in het programma terug op zijn glansrijke carrière. Jarenlang treden de broers op als het circusduo Bassie en Adriaan. Doordat Adriaan speekselklierkanker krijgt komt daar abrupt een einde aan. Al snel staan de media bol van de onenigheid tussen de broers. Voor Adriaan was het of Bas zijn ziekte ontkende. Adriaan begrijpt dit wel. 'Juist omdat ik zijn broer ben, wil hij zo graag dat het goed met je gaat. 'Het komt wel goed', zei hij dan. Nee Bas, het gáát níet goed met me. Je moet realistisch zijn.'

'Sukkel die je bent'. Loek Kessels heeft zelfs op 80-jarige leeftijd nog moeite met grenzen stellen, bekent ze. Kessels was ooit onder het pseudoniem 'Mona' de populaire schrijfster van de probleemrubriek in Story. 'Als ik een brief aan mezelf zou moeten schrijven, zou die luiden: 'Lieve Mona, ik ben vaak te goed en ik laat wel een klein beetje over me lopen.' Gelukkig heeft de schrijfster ook een antwoord aan zichzelf klaar. 'Sukkel die je bent. Gebruik je hersens.' Jarenlang beantwoordt Kessels brieven van mensen met uiteenlopende problemen. 'Onderschat het niet. Zelfmoordgedachten, een veertienjarig meisje dat zwanger was van haar vader, alles kwam voorbij. Heel heftig. Ik was geen psycholoog, geen psychiater, geen maatschappelijk werker. Maar ik kan heel gemakkelijk in de huid van iemand kruipen.' In een openhartig gesprek vertelt ze dat de basis hiervan ligt in haar eigen moeilijke jeugd.

Pommetje Horlepiep. Soms kan een rol zo bepalend zijn voor een carrière, dat je voor het publiek je leven lang dat personage blijft. Dat geldt ook voor Bram Biesterveld, die voor altijd Pommetje Horlepiep zal zijn. Op zich niet erg, maar het kan je wel rollen kosten, vertelt hij. Voor de kijkers haalt hij herinneringen op aan zijn glorietijd.

Presentatie: Bert van Leeuwen.

Deze uitzending van het programma Hoe is het toch met is uitgezonden op donderdag 28 april door de EO. Te gast was Adriaan Van Toor. De presentatie was in handen van Bert van Leeuwen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!